Structura unghiilor

0 Comentarii

În afară de manichiura ocazională, de unghia ruptă sau de vârful picioarelor, majoritatea dintre noi tind să lase unghiile sa creasca de la sine, fără a le da multa atentie.
Dar ar putea fi mai complicat decât credem noi. Pentru început, unghiile sunt alcătuite din mai mult decât o parte de oja. Placa de unghie (partea grea a unghiei) iese din matrice (rădăcina) într-o formă de val de ocean, declară un dermatolog. Porțiunea albă a unghiei de la bază (cel mai ușor vizibil la degetul mare) se numește lunula (lună mică), care arată sfârșitul matricei.

Unghiile cresc în medie cu 3,5 milimetri pe lună. Asta e puțin peste o zecime de centimetru. Și unghiile de la mâna pe care o folositi cel mai des tind să crească mai repede. Unghiile de la picioare pe de altă parte, cresc o medie de 1,6 milimetri pe lună, potrivit Academiei Americane de Dermatologie.

Petele albe pe unghiile tale nu indică o deficiență de calciu.
Deficitul de calciu care provoacă pete albe pe unghii este cel mai frecvent mit, urmat de deficitul de zinc. Adevărul este că petele albe sunt comune și inofensive și nu indică nicio deficiența specifica de vitamină. Cel mai probabil, acestea sunt semne ale traumatismelor anterioare ale plăcii unghiilor (partea grea a unghiei) sau matricea (sursa plăcii unghiilor, care este situată sub cuticula, sub piele), la fel ca plierea sau dentarea unei bucăți de plastic limpede lasă o pata alba, la fel și presiunea sau trauma la unghii.

Unghiile sunt făcute din aceasi compozitie ca și părul.
Atât unghiile, cât și părul sunt alcătuite din keratină, doar într-un mod diferit, explică expertii. Și asta înseamnă că aceleași alimente care sunt bune pentru păr sunt bune pentru unghiile tale. O dieta variata bogata in vitamine, fructe antioxidante si legume, proteine si minerale este esentiala pentru unghiile si parul sanatos. Keratina este o proteină, iar uleiurile și grăsimile sănătoase sunt, de asemenea, necesare pentru a menține pielea, părul și unghiile hidratate și puternice.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu