Tratamentul unghiilor

0 Comentarii


Pentru a vă menține unghiile sănătoase și puternice, purtați mănuși în timp ce curățați ori de câte ori este posibil. Aflați mai multe despre efectele substanțelor chimice asupra unghiilor.
Când vine vorba de unghiile tale, mai scurt este mai bine. Unghiile scurte sunt mai puțin susceptibile să se deterioreze și să se rupă.
Aveți grijă să nu vă răniți unghiile. Zgârierea degetelor într-o ușă sau folosirea unghiilor pentru a zgâria obiecte vă poate răni unghiile, duce la infecții, poate opri creșterea unghiilor sau poate cauza vânătăi sub unghie.
La fel ca și celelalte zone ale corpului tău, unghiile tale necesită umiditate pentru a rămâne sănătoase. Utilizați întotdeauna un produs hidratant după spălare sau inmuiere pentru a bloca umezeala.
Pe de altă parte, dacă unghia ta se infectează, păstrează-o cât se poate de uscata - organismele infectante prosperă în medii calde și umede.
Nu-ți tăia niciodată cuticulele. În schimb, înmuiați cuticulele în apă caldă și folosiți un prosop umed pentru a le împinge ușor înapoi.
Toată lumea își dorește unghii frumoase lungi, dar cumpărătorul trebuie să fie atent: constructia unghiei din gel și tipsurile pot provoca deteriorarea permanentă a patului și rădăcinii unghiilor. Informati-va despre riscurile unghiilor false.
Unele lacuri și tratamente de unghii conțin formaldehidă, care poate provoca o reacție alergică sau iritare care poate duce la separarea unghiilor.
Evitați să folosiți îndepărtarea lacurilor de unghii mai mult de o dată pe săptămână; conține acetonă, care usucă unghiile.
Contrar credinței populare, dieta ta are un efect redus asupra stării unghiilor tale. În timp ce calciul este important pentru a construi oase puternice, nu face nimic pentru unghiile tale.
Aplicați bicarbonat de sodiu pe o perie de unghii pentru a curăța unghiile și a înmuia cuticulele.
Purtați mănuși de vinil, nu latex sau cauciuc, pentru a vă proteja unghiile de substanțele chimice dure în timpul lucrului umed sau atunci cand faceti curatenie. Pentru a vă proteja unghiile de deteriorare și rănire, utilizați mănuși de bumbac atunci când efectuați lucrări uscate.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu