Importanta utilizarii climatizarii in procesul de invatare

0 ComentariiÎntrucât oricine a fost blocat într-o sală de clasă sau într-un birou inghesuit, poate fi greu să vă concentrați când sunteți inconjurat de caldura mare. Un nou studiu găsește o legătură între căldură și performanțe academice mai scăzute - și face ca situația în care instalarea aerului condiționat în școli ar putea insemna o mare diferență.
Un studiu a analizat scorurile PSAT de 10 milioane de studenți de liceu care au făcut testul cel puțin de două ori între 2001 și 2014. Potrivit studiului, studenții care au luat testul după ce au experimentat un an mai cald a avut note mai mici în comparație cu performanța testelor lor după un an mai rece: „Fiecare creștere de 5 grade a temperaturii anului școlar reduce cantitatea învățată în acel an cu unu la sută.” Studiul constată că zilele calde individuale au un impact asupra învățării.
Ce se află în spatele corelației dintre temperaturi mai ridicate și notele mai mici? Autorii studiului suspectează că in general căldura îngreunează învățarea studenților în clasă. emperaturile mai ridicate în timpul verii și în week-end-uri nu par să aibă un impact asupra performanțelor scolare.
În mod surprinzător, studiul constată, de asemenea că, căldura are un impact deosebit de puternic asupra studenților de culoare. În plus, părinții înstăriți pot fi mai capabili să atenueze efectele nocive ale căldurii asupra performanțelor scolare ale copiilor lor - atât cu aer condiționat acasă, cât și să primească meditatii acasa, de exemplu.
Cercetătorii spun că aerul condiționat este o soluție rapidă care șterge impactul nefiresc al căldurii asupra minților tinere. „Aerul condiționat școlar pare să compenseze aproape toate efectele dăunătoare ale expunerii cumulate la căldură asupra realizărilor scolare”, scriu autorii. „Trecerea de la o școală fără săli de clasă cu un aparat de aer condiționat multisplit  la o școală cu toate sălile de clasă cu aer condiționat reduce impactul cu aproximativ 78 la sută.”
Dacă toate școlile au instalat aer condiționat și l-ar activa atunci când temperaturile cresc, acestea ar putea evita chinuirea creierului. Autorii studiului spun că, potrivit unui sondaj realizat de consilierii orientali, majoritatea sălilor de clasă din nord-est nu au AC.
Aerul condiționat costă - nu doar în ceea ce privește infrastructura, ci și pentru mediu. De fapt, aerul condiționat rezidențial eliberează în atmosferă aproximativ 100 de milioane de tone de dioxid de carbon în fiecare an.
Dar cercetările sugerează că AC este un mod deosebit de eficient de a reduce impactul nociv al căldurii extreme de vară asupra performanței scolare. Este un compromis care poate fi necesar dacă școlile doresc ca elevii lor să aibe rezultate.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu